LUNA RIVERA RESIDENCE   The site for this house is located in high-elevation snow country. It is flat at the front and covered with Wild Oak, while the rear is a very steep pine covered hillside.  The house is placed at the junction of the flat and steeply sloped topographies, and bridges between two distinct micro environments. It floats above the varying terrain, which allows for water run-off, while forming a covered driveway that protects access during heavy snowfall. The house consists of a simple rectangle with a semi-detached room at the front, and garage below. The garage anchors the house into the mountain. Above, the main level extends out to the east, hovering above the land. Large, glass walls in the living area, open on either side to views up the mountain and down to the front yard and Oak trees. An entry ramp extends out toward the street, welcoming visitors up to the entrance. At the rear, a terrace extends the living area to the outside.  It is designed to be fire-resistant. A rusted or oxidized steel roof wraps down the exterior walls of both the large and smaller volumes of the house, forming a continuous surface without eaves. It also cantilevers out where necessary, covering the entry walk, terraces, and windows. The remaining exterior walls are cement board siding.  Sustainable features will include induced natural air circulation via roof turbines and cross ventilation, high velocity air distribution, natural cotton fiber insulation, low flush toilets, plantation grown palm flooring, formaldehyde free building panels, bio-fiber panels for casework, and water based resin/paper countertops.  Pine Mountain, CA
       
     
luina-rivera-model-rear_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-site-axo_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-entry-ramp_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-rear-_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-to-kitchen_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-model-east-elev_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-plan_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-lower-level-plan_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-site concept_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-roof-studies_WEB.jpg
       
     
  LUNA RIVERA RESIDENCE   The site for this house is located in high-elevation snow country. It is flat at the front and covered with Wild Oak, while the rear is a very steep pine covered hillside.  The house is placed at the junction of the flat and steeply sloped topographies, and bridges between two distinct micro environments. It floats above the varying terrain, which allows for water run-off, while forming a covered driveway that protects access during heavy snowfall. The house consists of a simple rectangle with a semi-detached room at the front, and garage below. The garage anchors the house into the mountain. Above, the main level extends out to the east, hovering above the land. Large, glass walls in the living area, open on either side to views up the mountain and down to the front yard and Oak trees. An entry ramp extends out toward the street, welcoming visitors up to the entrance. At the rear, a terrace extends the living area to the outside.  It is designed to be fire-resistant. A rusted or oxidized steel roof wraps down the exterior walls of both the large and smaller volumes of the house, forming a continuous surface without eaves. It also cantilevers out where necessary, covering the entry walk, terraces, and windows. The remaining exterior walls are cement board siding.  Sustainable features will include induced natural air circulation via roof turbines and cross ventilation, high velocity air distribution, natural cotton fiber insulation, low flush toilets, plantation grown palm flooring, formaldehyde free building panels, bio-fiber panels for casework, and water based resin/paper countertops.  Pine Mountain, CA
       
     

LUNA RIVERA RESIDENCE

The site for this house is located in high-elevation snow country. It is flat at the front and covered with Wild Oak, while the rear is a very steep pine covered hillside.

The house is placed at the junction of the flat and steeply sloped topographies, and bridges between two distinct micro environments. It floats above the varying terrain, which allows for water run-off, while forming a covered driveway that protects access during heavy snowfall. The house consists of a simple rectangle with a semi-detached room at the front, and garage below. The garage anchors the house into the mountain. Above, the main level extends out to the east, hovering above the land. Large, glass walls in the living area, open on either side to views up the mountain and down to the front yard and Oak trees. An entry ramp extends out toward the street, welcoming visitors up to the entrance. At the rear, a terrace extends the living area to the outside.

It is designed to be fire-resistant. A rusted or oxidized steel roof wraps down the exterior walls of both the large and smaller volumes of the house, forming a continuous surface without eaves. It also cantilevers out where necessary, covering the entry walk, terraces, and windows. The remaining exterior walls are cement board siding.

Sustainable features will include induced natural air circulation via roof turbines and cross ventilation, high velocity air distribution, natural cotton fiber insulation, low flush toilets, plantation grown palm flooring, formaldehyde free building panels, bio-fiber panels for casework, and water based resin/paper countertops.

Pine Mountain, CA

luina-rivera-model-rear_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-site-axo_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-entry-ramp_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-rear-_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-to-kitchen_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-model-east-elev_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-plan_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-lower-level-plan_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-site concept_WEB.jpg
       
     
luna-rivera-roof-studies_WEB.jpg