DAVID ALLEN COMPANY   This world class productivity consulting company approached us to design their interior space within a new office park. The chairman is fond of both traditional and modern Japanese design and collects bonsai. The design is intended to reflect as well as support the company's work style and principles which are open, dynamic, transparent and encourages conscious risk-taking, and intuitive truth.  Offices are small, almost cubby-sized; but glass walls and ceilings borrow space from an expansive barrel-vaulted ceiling. Daylight filters through the rice paper-like acrylic cladding, enlivening the entire interior. At night, artificial lighting illuminates the entire vault. The vault is also the ceiling of the conference room. Defined by glass walls this room is the visual focus for the offices and yet almost disappears. The washi-paper screen handmade in Kyoto was specifically commissioned for the Conference Room. It is backlit and hides the presentation white board and video screen. A custom designed LED fixture hovers over the conference table. In the circulation area, water slowly spills over the edge of a sandblasted stainless steel tank and drops into the concrete floor. Its muted sound brings serenity to the Zen-like minimalist atmosphere. Colored glass sliding doors counterpoint the neutral tones of the office space.  Ojai, CA
       
     
dac-confrm-1_WEB.jpg
       
     
dac-confrm-2_WEB.jpg
       
     
dac-confrm-table_WEB.jpg
       
     
dac-table-to-shoji_WEB.jpg
       
     
dac-shoji-screen WEB.jpg
       
     
dac-purple-door-detail_WEB.jpg
       
     
dac-inside-office_WEB.jpg
       
     
dac-office-to-vault_WEB.jpg
       
     
dac-water-feature-detail_WEB.jpg
       
     
dac-plan_WEB.jpg
       
     
  DAVID ALLEN COMPANY   This world class productivity consulting company approached us to design their interior space within a new office park. The chairman is fond of both traditional and modern Japanese design and collects bonsai. The design is intended to reflect as well as support the company's work style and principles which are open, dynamic, transparent and encourages conscious risk-taking, and intuitive truth.  Offices are small, almost cubby-sized; but glass walls and ceilings borrow space from an expansive barrel-vaulted ceiling. Daylight filters through the rice paper-like acrylic cladding, enlivening the entire interior. At night, artificial lighting illuminates the entire vault. The vault is also the ceiling of the conference room. Defined by glass walls this room is the visual focus for the offices and yet almost disappears. The washi-paper screen handmade in Kyoto was specifically commissioned for the Conference Room. It is backlit and hides the presentation white board and video screen. A custom designed LED fixture hovers over the conference table. In the circulation area, water slowly spills over the edge of a sandblasted stainless steel tank and drops into the concrete floor. Its muted sound brings serenity to the Zen-like minimalist atmosphere. Colored glass sliding doors counterpoint the neutral tones of the office space.  Ojai, CA
       
     

DAVID ALLEN COMPANY

This world class productivity consulting company approached us to design their interior space within a new office park. The chairman is fond of both traditional and modern Japanese design and collects bonsai. The design is intended to reflect as well as support the company's work style and principles which are open, dynamic, transparent and encourages conscious risk-taking, and intuitive truth.

Offices are small, almost cubby-sized; but glass walls and ceilings borrow space from an expansive barrel-vaulted ceiling. Daylight filters through the rice paper-like acrylic cladding, enlivening the entire interior. At night, artificial lighting illuminates the entire vault. The vault is also the ceiling of the conference room. Defined by glass walls this room is the visual focus for the offices and yet almost disappears. The washi-paper screen handmade in Kyoto was specifically commissioned for the Conference Room. It is backlit and hides the presentation white board and video screen. A custom designed LED fixture hovers over the conference table. In the circulation area, water slowly spills over the edge of a sandblasted stainless steel tank and drops into the concrete floor. Its muted sound brings serenity to the Zen-like minimalist atmosphere. Colored glass sliding doors counterpoint the neutral tones of the office space.

Ojai, CA

dac-confrm-1_WEB.jpg
       
     
dac-confrm-2_WEB.jpg
       
     
dac-confrm-table_WEB.jpg
       
     
dac-table-to-shoji_WEB.jpg
       
     
dac-shoji-screen WEB.jpg
       
     
dac-purple-door-detail_WEB.jpg
       
     
dac-inside-office_WEB.jpg
       
     
dac-office-to-vault_WEB.jpg
       
     
dac-water-feature-detail_WEB.jpg
       
     
dac-plan_WEB.jpg